Het beloofde een zonnige zaterdag te worden en het werd een zonnige zaterdag. Maar liefst 4 talentvolle slagwerkers van Harmonie St. Joseph reisden 17 juni af naar Heel om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor solisten. Het resultaat mag er wezen. In de jeugddivisie traden Daniël Voicolescu en Maya Huijs aan en behaalden resp. 85 en 84 punten. Kristiaan Huijs trad op in de 4e divisie en wist daar 84 punten binnen te slepen.

Frits Steeghs, ook uitkomend in de 4e divisie, deed daar nog een flinke schep bovenop en wist met een score van maar liefst 94 punten het Nederlands Kampioenschap in deze divisie naar Grubbenvorst te brengen, werkelijk een fantastische prestatie! Reden genoeg om hem met een spontane serenade door de harmonie te verwelkomen in het dorp.
Deelnemers en begeleiders bedankt en van harte gefeliciteerd!

Op de foto Kampioen Frits geflankeerd door Daniël, Kristiaan en Maya

NK2017

De zondag 19 maart in Siebengewald gehouden Limburgse Kamioenschappen voor solisten en kleine ensembles zijn voor de slagwerkers van harmonie St. Joseph bijzonder goed verlopen. Er werden door alle deelnemers mooie scores behaald.
Twee van onze slagwerkers mochten zelfs het erepodium betreden. De beoordeling voor de uitvoering van Basic Game van L. Camp door Kristiaan Huijs was goed voor een 2e plek in de jeugddivisie. Frits Steeghs wist met zijn prachtige uitvoering van Estee van
L. Camp de kampioenstitel in de 4e divisie in de wacht te slepen. Vorig jaar was hij reeds kampioen in de 5e divisie, een geweldige prestatie.
 
Een welgemeende felicitatie aan het adres van al dit Grubbenvorster talent!
 
Op de foto een trotse Frits met medaille en oorkonde.
Voor het tweede jaar op rij Limburgs Kampioen! Proficiat!!

2017 03 20 PHOTO 00000007

Zaterdag 16 juli was het dan zover. Op waardige wijze werd in een goed gevulde zaal 't Haeren door middel van een concert afscheid genomen van orkestdirigent Leo Beckers. Leo had een prachtig programma samengesteld bestaande uit hoogtepunten uit 25 jaar harmonie St. Joseph; succesvolle concourswerken, prachtige solo's van Pam van den hombergh en Sraar Straten en niet te vergeten Caldenbroich Music Night coryfee Roy Verbeek. Leo had er iets moois van gemaakt, niet wetende dat ook zijn harmonie niet stil had gezeten. Na de overdracht van de baton aan opvolger Wout Claessens verscheen plotseling , als complete verrassing voor Leo, Erica Yong ten tonele welke hem op bijzondere wijze toezong.

Na het klinken van de laatste tonen werden er onder het genot van een hapje en een drankje nog diverse herinneringen opgehaald en plannen voor de toekomst uitgesproken.

Leo werd vol lof en waardering toegesproken en benoemd tot eredrigent van harmonie St. Joseph, Wout Claessens werd veel succes toegewenstin zijn toekomstige carrière bij onze vereniging. Het werd een avond om in te lijsten.

Het Limburgs Kampioenschap voor solisten en kleine ensembles van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen op zondag 20 maart in Geleen is voor 2 slagwerkers van Harmonie St. Joseph uit Grubbenvorst bijzonder succesvol verlopen.

Maya Huys vertolkte op kleine trom het werk Full Colour van Gert Bomhof wat door de jury werd beloond met 86 punten, een heel mooie prestatie.
Frits Steeghs bracht eveneens op kleine trom Little March and Dance van Gert Bomhof.

De jury waardeerde zijn uitvoering met maar liefst 93 punten waarmee Frits de titel Limburgs Kampioen 5e divisie Kleine Trom wist te veroveren. Geweldig!
Bestuur, dirigenten en leden van Harmonie St. Joseph zijn bijzonder trots op beide solisten en feliciteren hen met dit prachtige resultaat. Proficiat!!

Twee jaar lang is ernaartoe gewerkt, afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver, de concourswedstrijd voor Slagwerkensembles in Etten-Leur. En het resultaat mag er wezen: 91,75 punten, goed voor een eerste prijs met lof der jury en promotie naar de eerste divisie. Een geweldige opsteker voor alle muzikanten en hun debuterende dirigent Tim Verstegen en een dikke proficiat is dan ook zeker op zijn plaats!

Hieronder een verslag van één van de succesvolle slagwerkers John Relouw:

Afgelopen zondag zijn we met het slagwerkensemble van harmonie St. Joseph Grubbenvorst op concours geweest in Etten-Leur. Ter voorbereiding hierop hebben we vele extra repetities gehad en hebben meerdere gastdirigenten repetities gegeven om ons nog beter voor de dag te laten komen.
Op zaterdagavond 31 oktober hebben we een open generale repetitie gegeven om de focus op scherp te zetten voor ‘s zondags. Hierna natuurlijk allemaal vroeg het bed in om in topvorm te kunnen presteren op de grote dag..

Zondagmorgen stonden we om 10 uur ’s morgens weer klaar om in te spelen en met een goed gevoel de vrachtwagen in te laden. In de bus op de heenweg viel te merken dat iedereen steeds stiller werd en de zenuwen toenamen. Iedereen had vertrouwen in een goed optreden en zin om te laten horen waar we de afgelopen 2 jaar voor gerepeteerd hadden.

Om half 5 was het zo ver, het moment suprême was aangebroken, ons optreden waar we zo lang naar hebben uitgekeken ging beginnen. Het optreden ging super en iedereen ging met een heerlijk gevoel het podium af. Het werd nog wel even spannend gemaakt omdat we blijkbaar nog maar 5 minuten over hadden om het podium leeg te maken voor het korps wat na ons kwam maar dit is door de vele hulp ook nog goed gekomen. Toen dit klaar was en de instrumenten in de vrachtauto stonden was het wachten op de uitslag.

En de uitslag was goed, 91.5 punten voor het vrije gedeelte en 92 punten voor het verplicht deel, dus gemiddeld 91.75 punten wat staat voor 1e prijs met lof der jury en promotie naar de eerste divisie. Hiermee hebben we de 2e divisie van het concours met duidelijk verschil gewonnen.  Iedereen was dolenthousiast met deze geweldige score. We gingen juichend de bar van het theater in en daar hebben we ze laten zien dat die Limburgers wel konden feesten, maar eigenlijk wilden we zo snel mogelijk terug naar Grubbenvorst, om daar met de rest van de vereniging in onze vertrouwde thuishaven ’t Haeren deze prachtige prestatie te vieren. De busreis was één groot feest en toen we terugkwamen in Grubbenvorst waren onze instrumenten al voor ons opgeruimd en stond de harmonie klaar om voor ons een serenade te spelen. Het was een groot feest in ’t Haeren en het bleef nog lang onrustig.

Graag wil ik via deze weg namens het slagwerk iedereen bedanken die ons de afgelopen tijd gesteund en geholpen heeft, met in het bijzonder natuurlijk onze dirigent Tim Verstegen, van harte bedanken, zonder hen was dit resultaat niet mogelijk geweest!